liberalism

"Liberalism first became a powerful force in the Age of Enlightenment, rejecting several foundational assumptions that dominated most earlier theories of government, such as nobility, established religion, absolute monarchy, and the Divine Right of Kings. The early liberal thinker John Locke, who is often credited for the creation of liberalism as a distinct philosophical tradition, employed the concept of natural rights and the social contract to argue that the rule of law should replace absolutism in government, that rulers were subject to the consent of the governed, and that private individuals had a fundamental right to life, liberty, and property."


Så tänkte man på den tiden, idag tänker jag på självbestämmande utanför lagen när jag hör liberalism. Självklart även på att vi alla ska stå lika i samhället och allt det där. Men mest på rätten till att själv bestämma över sitt liv. Ex. Om min granne vill röka rock and roll tobak på frdagskvällen, vem är jag att säga att det får man inte göra? Eller vem är lagen att säga det? Demokratin? knappast säger jag! Sverige anses vara ett ganska liberalistiskt land men skojjar ni? Jaja, jämför man med Irak så.. Men om man bara tänker Sverige, lagar, etik, moral, samhällets oskrivna lagar.. Ja då är det fan inte mycket man bestämmer själv. Typ nada. Möjligtvis när jag ska gå på toaletten..

Om allt skulle vara självbestämmande skulle det bli åt shottahejti.. Men att säga att vi är liberala är bara att blunda.





Jullista




Dagens skratt: Diverse youtube-klipp

Dagens måsten: Slå in julklappar, städa, hämta ut paket och sen ska hunden ska bada, klippas och kammas. Bli julfin!

Dagens låt: Massor av olika julsånger.. Hatar att jag verkligen älskar Misteltoe med Justin Bäverhår...

Dagens önskan: Snöööö!

Dagens Finaste: Mistlen jag fick av mamma! Så himla himla fin! Ska stå under den när nicco kommer hem och sen stå är heeela kvällen.

Dagens jobbigaste: Att inte alla julklappar är klara

Dagens hat: När folk tror att det är en genväg genom "vår" tomt.. Vet inte varför jag bler så förbannad över detta.. Men jag skulle snart kunna tänka mig att sätta ut fällor. Fucking mopeder och festsällskap går och stannar när det finns två skyltar uppsatta att det är privat mark och obehöriga äga ej tillträde.. baaaah!




idag




Snart kommer Jöns och lille K! Så himla roligt!
Får se vad det blir för roligt vi hittar på!


Här har ni henne! Min partner in crime!










Idag blir det nog inte like mycket bravader som det var för nårra år sedan när speciellt Jennifers kort glödde på nätterna i Helsingborg. Tempel, cardan (cardinal) harrys, fyllerondellen (hampan, hamnpaviljongen).. Herregud vad gammal man har blivit.. Saknar faktiskt ibland att rangla in klockan 06 en tidig söndagsmorgon eller sitta på knutan 2 timmar och vänta på morgonbussen.. Åka över till Danmark och ta en öl och bli hatad av danskar, komma in på en klubb och verkligen känna pulsen... Jaja det var ett annat liv det. Trivs jävla bra med det jag har nu med!




hångla med LL?




Jag vet att man inte ska snacka om andra människor och allt det där..
Jag har redan lite dåligt samvete men.. Varför i helvete fixar inte Lindsay Lohan sina tänder?

Hon måste ju ha råd med det så vad är ursäkten? Jag förstår verkligen inte?






Bilder från google...

Julklappar





Sådär! Hunden är rastad och jag ska slå in lite julklappar!
Sen ska jag göra lite knäck och sen ska jag ringa massa samtal.. Boring!

Så himla kul när man ska ha möte på ams och har stressat med affärsplaner och produkter som ska säljas och yada yada. Så kommer man dit och väntar och väntar sen kommer det någon och frågar om man har ett möte inbokat.. Ja med dig svarar jag då och hon bara; neej det tror jag inte! Jag säger jo och hon säger nej.. Hon tror mig inte alls.
Sen säger jag till henne att jag kan visa min lapp som HON har skrivit och då börjar hon ge med sig. Så många gånger jag har blivit diskriminerad för att man är ung. Det brukar låta typ; Men lilla vän eller ja men så är livet det kommer du märka..

Samma när jag nån gång skulle ringa och kolla varför jag fått en elräkning på nästan 5000. Jag sa till dem att det är helt omöjligt för jag hade knappt varit hemma, de sa; men lilla du det kostar pengar att kolla på tv! WTF?! Inte fan kostar det 5000 att titta på tv när man inte är hemma? Ja så det var ju bara att paya up på en fucking delbetalning för inte fan hade jag pengar. Att man sen fick tillbaka pengarna när det visat sig att man hade rätt.. ja det kanske är en annan historia!


Doing time for being young?



weheartit












Julgranen







På dagen..



På kvällen! Den luktar mumma kan ni tro.




Sen har jag sprayat mina fönster med lite snö och frostspray.. Visste inte stt det fanns frostspray så det var jag tvungen att prova




Ganska fint!





Torsdag




Julagranen är där den ska, hyacinterna slår snart ut, julmaten i kylen och glöggen vill luftas.
Snart e man redo för julfest!

Vet ni hur många det är som har frågat vad det blir för mat på julfesten? Sinnes!
Vitlöksbröd kom på förslag?

Vissa ville veta vad det skulle bli för mat innan de svarade på inbjudan och andra sa ja men sket i det när det började närma sig.. Ja säger då det! Laholmare är ett eget folkslag.

Natti





onsdag

 

Hon är nästan som min tatuering!

Längtar tills den ska göras klar!


Niaao





Att det var du som var den. Total lycka.
Man bara vet.

Du får mig att skratta, le och bli rööö om kinderna varje dag älskling.







i dont know why




Hur kan människor?
Jag är så glad över att jag aldrig har mobbat någon i skolan. Fy fan att leva med det sen.
Jag minns min pappa säga, "det är väl ingen som är mobbad i skolan?" Han frågade det ganska ofta om jag inte minns helt fel.. Kanske det har satt sina spår?

Jag minns när jag började på folkhögskolan i Hbg. Jag var definitift inte mobbad men det var ganska ensamt där ett tag och jag lovar er, det är den hemskaste känslan i universum!









Julkul hos oss




























RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!